Het adres voor uw creatieve ontwikkeling!

 GLAS IN LOOD

 

 Dag/tijd: zaterdag 09:00 - 12:00 uur (incl. 15 min pauze)  
 Startdatum: 21 september 2024 code 4.41A
 Startdatum: 23 november 2024 code 4.41B
 Startdatum: 01 februari 2025 code 4.41C
 Aantal lessen: 6 (3 uur)  
 Docent: Wim Rosendahl  
 Prijs: € 152,00  
 Materiaalkosten:
 
Basismateriaal € 60,00 (2e les aan docent te voldoen.) Meerkosten worden in rekening gebracht.  
 Gereedschap: U krijgt een box met gereedschap in bruikleen, die aan het eind van de cursus volledig ingeleverd moet worden. Bij vermissing wordt het bij u in rekening gebracht.  
 Materiaal: Zelf meenemen fijnschrijvers en/of viltstiften.  

 

Glas in lood is een ambachtelijk product. Onder invloed van o.a. daglicht geeft het een stemmige uitstraling. Een ontwerp is vaak heel persoonlijk en uniek en geeft een extra dimensie aan interieur en exterieur. Tijdens deze cursus krijgt u zelf de gelegenheid om een glas in lood paneel te vervaardigen. U leert o.a. ontwerpen, glas snijden, zetten, solderen en kitten. Omdat alles met precisie in elkaar moet passen en glas scherp kan zijn, is geduld van belang. Goed werk heeft nu eenmaal tijd nodig en glas in lood heeft zich in de loop der eeuwen bewezen als zijnde tijdloze kunst in onze cultuur.

Beginners: Tijdens de cursus maakt u twee decoratieve raamhangers van 25 x 35 cm. De eerste raamhanger met rechte vlakverdeling en de tweede raamhanger een combinatie van rechte en gebogen vlakverdeling.

Gevorderden: U kunt in overleg met de docent, een eigen ontwerp en keuze in glas maken. Afhankelijk van uw vaardigheid en de resterende tijd na de eerste twee raamhangers, bestaat er de mogelijkheid een glas in lood object naar eigen keuze te maken (tegen meerkosten). De gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald.

 

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.